Експертите на фирма за хостинг услуги предлагат мерки за повишаване

...
Експертите на фирма за хостинг услуги предлагат мерки за повишаване
Коментари Харесай

Специалисти откриха идеалната парола, която да ни предпази от хакери

 Експертите на компания за хостинг услуги оферират ограничения за повишение на отбраната на уеб сайтове и  електронни пощи.

Експертите на компанията още веднъж оферират остарялото предписание да използваме пароли на всички места - в профилите си в обществените мрежи, електронната поща, банкови услуги, чатове и всевъзможни други платформи. Трябва да се отучим от използването на лесни пароли като 1234, 123456, qwerty или даже пет идентични букви. В интернет има автоматизирани стратегии, които обхождат хиляди уеб сайтове дневно и се пробват да влязат в тях, налучквайки паролите на потребителите. Комбинации като 123456, 654321 и други, са първите, с които пробват. Няма непробиваема ключова дума, само че като най-малко, е добре да се употребява композиция от най-малко 10 признака, включващи букви, числа, основни букви и други знаци, поучават експертите.

Проблемът е по какъв начин да измислим задоволително комплицирана ключова дума и по едно и също време с това да не я забравим. Една добра концепция, предлагана от специалистите на компанията, е да се основават пароли, формирани от първите букви на думите от избран ред на обичана книга. Някои от тях могат да са основни букви, а най-после можете да се добави и цифра. Това генерира задоволително сложна за налучкване ключова дума и в същото време в никакъв случай няма да я забравите, тъй като постоянно ще знаете коя книга сте употребявали, показват специалистите.

Според тях значимо е също да се заобикаля потреблението на една и съща ключова дума за другите онлайн услуги. Така, в случай че някой налучка достъпа до един от вашите профили, ще удари на камък с останалите, означават експертите.

Понякога се постанова да изпратим своите данни за достъп или друга сензитивна информация на наши другари, сътрудници или познати. Когато го вършим, е целесъобразно да заобикаляме незащитени връзки и известни чатове. През един информационен канал (например по имейл) може да се изпрати паролата, а потребителското име през различен - да вземем за пример по чат. Друга опция е при изпращането да се прибавят по два знака преди и след истинската ключова дума, като предварително се посочи това с получателя, предлагат специалистите.

През последните години смарт телефоните и таблетите се трансформират в съществена цел на хакерите и основателите за злотворен програмен продукт. Препоръчително е да се конфигурира антивирусен програмен продукт и на телефона, да лимитират приложенията и да не се смъкват приложения от непознати разработчици, за които няма задоволително положителни мнения. Регулярното възобновяване на конфигурираните мобилни приложения също е значимо, показват от компанията за хостинг услуги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР