Експертите на британския Институт за автомобилната промишленост (IMI) направиха проучване,

...
Експертите на британския Институт за автомобилната промишленост (IMI) направиха проучване,
Коментари Харесай

Проучване: 97% от автомобилните механици не умеят или не искат да работят с електромобили

Експертите на английския Институт за автомобилната индустрия (IMI) направиха изследване, което сподели, че 97% от автомеханиците не умеят или не желаят да работят с електрически автомобили. Според аналитиците, в случай че проектите за електрификация на автомобилната индустрия се осъществят още през днешния ден, то няма да има кой да обслужва електрическите автомобили.

Британските учени прецизират, че останалите 3% от автомобилните механици не биха могли да обслужат всички електрически автомобили, тъй като към този момент са зети с продажбите в дилърските центрове на производителите на електрически коли.

Изследователите допълват, че дефицитът на квалифицирани експерти е проблем освен за производителите и потребителите. Това е и предизвикателство за страните, които вземат решение за възбрана на коли с ДВГ и тотално прекосяване към електрически мотори. Изводът е явен: належащо е да бъдат подготвени задоволителен на брой експерти за обслужване и поддръжка на електрическите автомобили.



В Съединени американски щати се вижда друга наклонност. Автомобилните механици доста интензивно се съпротивляват освен на електрическите автомобили, а и на образованието за тяхното обслужване. Причината е, че те просто се опасяват, че електрическите автомобили ще сложат завършек на тяхната специалност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР