Експертите на американската корпорация JohnsonJohnson вече тестват ваксина, която разработват

...
Експертите на американската корпорация JohnsonJohnson вече тестват ваксина, която разработват
Коментари Харесай

Johnson & Johnson представи добри първи резултати за своя ваксина срещу коронавирус

Експертите на американската корпорация JohnsonJohnson към този момент тестват ваксина, която създават против новия ковид. Те са открили, че тя защищава опитни образци-маймуни от зараза. Това се показва в изказване на компанията, оповестено на нейния уеб страница.
В документа се показва, че тези резултати се базират на предклинични изпитвания. Информация за тях беше оповестена в списание Nature. При множеството маймуни имунитетът е създаден след еднократно инжектиране на пробната ваксина.
Компанията разясни, че лекарството към този момент е почнало да се тества на хора в Съединени американски щати и Белгия. В изследването вземат участие към 1045 здрави доброволци. JohnsonJohnson възнамеряват да стартират " третата фаза " на тестване през септември.
" Ваксината на JohnsonJohnson е забавна, тъй като се нуждаете единствено от една доза. Експериментите сочат, че маймуните са предпазени [от вируса] единствено след еднократно инжектиране ", сподели ръководителят на проучването Биркс. " Някои други ваксини в развой на създаване се нуждаят от най-малко две дози, с цел да работят ", сподели тя.
Още: " Понижение на случаите на ковид в България на дневна база "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР