Експертите констатираха коректно изпълнение на лицензионните задължения от страна на

...
Експертите констатираха коректно изпълнение на лицензионните задължения от страна на
Коментари Харесай

Приключи проверката на КЕВР и Министерство на енергетиката в Електроразпределение Север

Експертите установяваха правилно осъществяване на лицензионните отговорности от страна на сдружението

 

Потреблението на клиентите на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, е регистрирано правилно. Това установяваха проверяващите специалисти на Комисията за енергийно и водно контролиране и Министерство на енергетиката по време на инспекция през миналата седмица.



При визитата на 263 определени на инцидентен принцип обекта на битови и икономически клиенти в няколко квартала на Варна, вилни зони и село Кичево, беше открито, че електромерите са регистрирани в регламентирания период и отразяват действителната консумация на клиентите. Представителите на двете институции имаха опция да проучват потреблението на тези обекти за минали интервали, записано в базата данни на сдружението.

 

Експертните екипи ревизираха и техническото положение на трафопостове с огромен брой присъединени клиенти в централни региони на Варна и в квартал Владиславово. Освен общоприетото съоръжение, в тези уреди е построено балансово мерене на електрическата енергия, което дава опция за мониторинг и следващ надзор на техническите и комерсиалните загуби в региона, който електрозахранват.

 

Специалистите на Електроразпределение Север оказаха цялостно подпомагане на екипите на КЕВР и МЕ, като предоставиха нужната информация и логистична поддръжка за дейно осъществяване на всички действия по време на инспекцията. Компанията има подготвеност да даде на проверяващите специалисти всяка спомагателна информация, обвързвана с осъществяването на лицензионните отговорности на сдружението.

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР