Експертите, които изучават Антарктида, бяха изненадани, когато откриха странни същества,

...
Експертите, които изучават Антарктида, бяха изненадани, когато откриха странни същества,
Коментари Харесай

Непознати за науката същества, открити под ледовете на Антарктида

Експертите, които учат Антарктида, бяха сюрпризирани, когато откриха странни същества, непознати на науката. Те са били ситуирани в най-дълбоката част на Южния океан, на дълбочина към 5000 метра.

Опитвайки се да научат колкото се може повече за Антарктида, през днешния ден на континента живеят почти 1000 учени. Някои от плановете са ориентирани към проучване на морския живот във водите, които заобикалят ледения континент.



Експертите са ангажирани с проучването на екосистемите. Някои от тях остават неразучени от епохи. За да сканират морското дъно в региона на морето Рос, експертите използваха най-хубавите модерни технологии, конфигурирани на RV Tangaroa.

Когато бяха получени резултатите от сканирането, Дейв Боудън, който управлява изследването, беше учуден от видяното. Специалистите получиха изображения на странни същества, които са доста по-големи от всички тези, които учените са виждали преди.

Според учените Южният океан е бездънен океан, тъй че приказваме за дълбочина от 3 до 5 километра. В същото време специалистите сканираха тъкмо онази част от морето на Рос, която преди този момент не е била изследвана даже незадълбочено.

Заслужава да се означи, че доктор Боудън приказва за едно от странните същества, които съумели да открият през 2012 година по време на идната си експедиция. Той също по този начин прибавя, че разнообразието на жителите на морето Рос не може да се съпостави с други елементи на света, тъй като тук можете да намерите неповторими човеци, които не живеят на никое място другаде. В бъдеще учените ще продължат да сканират морското дъно в търсене на нови същества, чийто генезис към момента няма информация.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР