Експертите казват, че внезапното понижаване на температурата от студено към

...
Експертите казват, че внезапното понижаване на температурата от студено към
Коментари Харесай

Внезапната промяна на температурите може да бъде вредна за здравето ни

Експертите споделят, че неочакваното намаление на температурата от студено към горещо може да бъде нездравословно за човешкото тяло и изключително за хората, които имат хронични проблеми, свързани със студа.

Тази неочаквана смяна в температурата може да изсуши кожата, лигавицата, очите и да аргументи астматични пристъпи, мускулни болки, синузит и други Идеалната вътрешна температура би трябвало да бъде сред 23-25 ​​градуса.

Всички сме прекомерно изкушени да включим климатика незабавно щом се приберем вкъщи след изтощителен ден. Но постоянно са ни съветвали да не го вършим, нали? Замисляли ли сте се за какво? Има за какво. Експертите споделят, че неочакваната смяна на температурата от студено към горещо може да бъде нездравословно за човешкото тяло и изключително за хората, които имат хронични проблеми.

Внезапната и рискова смяна на температурата сред вътрешната и външната среда вреди на организма. Тя го подлага на стрес, защото е заставен да се приспособява към средата. Тази внезапна смяна на температурата може да изсуши кожата, лигавицата и очите. Много хора се оплакват от сърбеж в очите и кихане незабавно щом стигнат до офиса си, като вероятната причина за това може да бъде смяната в температурата на открито и вътре.

Това може да докара даже до инфекции на очите, дихателните пътища и мускулни конвулсии. Други проблеми, които могат да зародят в резултат на ненадейно намаление или повишение на температурата, са хрема, астматични пристъпи, мускулни болки, синузит, грип, простуда, възпалено гърло, мощни болки и мускулни болки.

Идеалната температура в комерсиалните центрове, офисите, лечебните заведения и други сходни затворени организации би трябвало да бъде сред 23 и 25 градуса, с цел да се обезпечи здравословен живот и неустойчивост на заболявания, поучават специалисти. Това обаче рядко се съблюдава.

Екстремно ниската температура може да утежни съществуващото здравословно положение, изключително при по-възрастните хора. Състоянието на хората с дихателни проблеми може да се утежни доста. Когато температурата на открито е прекомерно висока, се предлага да изключите климатика за известно време, преди да излезете напряко на слънце.

Болниците би трябвало да бъдат изключително деликатни във връзка с температурата в пространствата си, защото извънредно ниските температури могат да влошат още повече положението на пациентите. Затова температурата в лечебните заведения би трябвало да се следи от близко.

Когато човек сменя рисковите температури, това се отразява на кръвоносните съдове. През зимата кръвоносните ни съдове съхраняват топлота, до момента в който през лятото е противоположното и тази внезапна смяна в температурата въздейства на процеса, което се отразява и на сърцето ни.

Винаги се предлага постепенно да сменяме температурите, с цел да не се отрази това на телесните ни системи. При всяка смяна на температурата имунитетът ни се разклаща и по тази причина постоянно се разболяваме или получаваме вирусни инфекции при неочаквана смяна на времето. Той прибавя още, че идеалната температура за затворени пространства като молове, офиси, учебни заведения и лечебни заведения би трябвало да бъде такава, каквато е подобаваща за хората и ги кара да се усещат удобно.

Въпреки че идеалната температура може да бъде от 20 до 22 градуса, няма твърдо и изрично предписание. На въпроса по какъв начин неочакваната смяна на температурата може да повлияе на здравето ни. Пациентите с астма, синузит и други респираторни проблеми могат да изпаднат в изострен дистрес. Може да се стигне и до сърдечни произшествия при пациенти със съществуващи сърдечни проблеми.

Такива хора също не би трябвало да работят или да спят при прекомерно ниски температури, с цел да избегнат алергии, пристъпи и инфекции. Идеалната температура за затворени пространства може да бъде към 23-24 градуса, според от равнището на комфорт на хората.

Прекарването на дълги часове в климатик вкъщи или на работа може да ви направи нетолерантни към топлината, когато излезете на открито. Това може да ви накара да се чувствате изтощени, когато се изложите на външната топлота. При такива хора могат да се появят зашеметяване, отмалялост, главоболие, затруднено дишане и даже топлинен удар. А в случай че страдате от алергии, прекарването на продължителни часове на климатик може да утежни признаците ви, изключително в случай че във въздуха циркулира мухъл.

Проучванията сочат, че в случай че въздухът в климатизирано помещение е едва циркулиращ и съдържа алергени, човек може да страда от алергии, сърбеж в очите, замаяност, главоболие и затруднено дишане. Изсушаването на лигавицата може да усили случаите на респираторни болести.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР