Експерти твърдят, че не трябва да слагате телефона в джоба

...
Експерти твърдят, че не трябва да слагате телефона в джоба
Коментари Харесай

Ще се изненадате кое най-опасното място, на което да държите телефона си

Експерти настояват, че не би трябвало да слагате телефона в джоба на панталоните си. Този неприятен табиет е характерен за множеството хора, за които смарт телефонът е неразделна част от живота им. Оказва се обаче, че джобът на панталоните ви е доста несъответствуващ за съхраняването на мобилното ви устройство освен поради риска да го повредите, само че и заради друга - доста по-опасна причина - вашето здраве.
" Когато клетъчните телефони са включени и свързани към безжична мрежа и сложени в джоб, радиацията е от два до седем пъти по-висока, в сравнение с, в случай че са сложени в чанта или са някъде по-далече от вас ", показва Лили Фридман от Comprehensive Wellness Institute в Южна Флорида.
" Има директна връзка сред радиацията от мобилен телефон и развиването на рак. Радиацията може да бъде обвързвана и с меланхолия и сърдечни проблеми. Ако се сложи в джоба на панталона, радиацията може да отслаби костите на таза и да понижи плътността им ", изяснява тя.
Доктор Фридман предизвестява също и, че слагането на телефона в задния ви джоб може да докара до проблеми с гърба. Когато контролираме позицията си, до момента в който седим, с цел да избегнем оказване на напън върху устройството, това може да докара до систематичен и мускулен дисбаланс, водещ до тежка болежка в гърба.
Така че замислете се дали удобството да държите телефона си покрай вас си заслужава риска. По-добре е да го държите в чантата си или на друго място, което не е в непосредствена непосредственост до тялото ви.
Ако положителното ви здравословно положение не е задоволително добра причина да се откажете от навика да поставяте смарт телефона в джоба си, то ето ви и друга: Емили Шапиро, чиновник на Apple Reseller iPower Resale, споделя, че това е вторият най-разпространен метод, при който екраните на телефонните се чупят.
Отказът да се разделите и за минута от вашия телефон приказва и за различен проблем, обвързван този път с психическото ви здраве. Ако не можете да издържите и минута, без да о=погледнете в екрана, то това е знак, че сте пристрастени към него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР