Експерти търсят място за нова сграда за община Пловдив. Това

...
Експерти търсят място за нова сграда за община Пловдив. Това
Коментари Харесай

Строят нова сграда на Община Пловдив, превръщат старата в музей?

Експерти търсят място за нова постройка за община Пловдив. Това разгласи пред жители кметът на Пловдив Здравко Димитров. Изявлението му пристигна след въпрос на пловдивчанин, който попита по отношение на постройката на второто колело на Панаира, в която трябваше да се реалокира администрацията на регион „ Северен “. В момента то се обитава в остарели бараки.

" В община Пловдив ситуацията не е по-добро. Има секретарки, които са в един кулоар и обслужват трима заместник-кметове. Разпръснати сме в 9 разнообразни здания. Постоянно се мъкнат папки от партийния дом към централната постройка. Нека и жителите предложат къде да бъде разположена Община Пловдив ", разяснява Здравко Димитров. Задачата е сложена на заместник-кметовете арх. Невена Балчева и инж. Пламен Райчев и на основния проектант Димитър Ахрянов.
Идеята администрацията да бъде преместена от историческата постройка на пъпа на Пловдив не е нова. През годините няколко кметове показаха мнение, че тя би трябвало да остане като музей. Нееднократно са стартирани хрумвания градската администрация да се реалокира в някогашния Партиен дом или в постройката на Българска народна банка. Според Здравко Димитров, обаче, тези два разновидността не са комфортни.

Към момента наподобява не е отхвърлена изцяло концепцията да се построи нова съвременна постройка на мястото на някогашната Гарнизонна фурна. Там на повърхност от 7 декара са ситуирани общо 6 здания, които са в плачевно положение. Теренът бе трансфериран на община Пловдив от военното министерство в края на 2015 година. Още тогава кметът на региона Димитър Колев разгласи, че на това място ще бъде изработен парк. Изработен бе абстрактен план, беше определен и реализатор за унищожаване на постройките. Заради митинги на културни дейци, обаче, събарянето бе спряно безусловно в последния миг. Оттогава Гарнизонна фурна се разрушава, а бъдещето й остава неразбираемо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР