Експерти съставиха списък на продуктите, съкращаващи човешкия живот, и се

...
Експерти съставиха списък на продуктите, съкращаващи човешкия живот, и се
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни и напитки, те съкращават живота

Експерти сформираха лист на продуктите, съкращаващи човешкия живот, и се оказа, че преди всичко са сладките питиета . В тях, както и в газираните им събратя, съвсем няма кулинарни съставки, а единствено субстанции за промишлена приложимост.
Втората група нездравословни артикули са бонбоните и сладкишите. В тях влизат шоколади, десертчета, бисквитки и други Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации ги класифицира като ултрапреработени артикули, които би трябвало да бъдат отстранени от менюто ни.
Сред рисковите храни попадна и... сладоледът. Ако е изработен на основата на изсъхнало мляко, а не на прясно, тогава имате ултраобработен артикул.

Следващите в листата са бургерите и фаст фууд храните . Ако са направени с органични съставки, не съставляват заплаха за здравето. Но нормално става дума за мощно модифицирани артикули.
В петата група нездравословни храни са месата и най-много саламите, шунката и беконът . Експертите поучават те да се купуват от места, където е допустимо да се ревизира качеството им.
На последно място в листата са замразените храни и изключително " ястия за телевизионни вечери " - тези, които би трябвало единствено да се претоплят в микровълновата печка , преди да се сервират. Най-вече става дума за подготвена пица.
Освен всички останали, в листата на нездравословните храни се появяват и консервираните плодове и зеленчуци - изключително тези, които се съхраняват в сироп, както да вземем за пример компотите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР