Експерти са открили в сигурността на Wi-Fi сериозна уязвимост, която

...
Експерти са открили в сигурността на Wi-Fi сериозна уязвимост, която
Коментари Харесай

Безопасността на Wi-Fi в целия свят се намира под заплаха

Експерти са разкрили в сигурността на Wi-Fi сериозна накърнимост, която може да докара до приключване на персонални и корпоративни данни. 

Екип от експерти на организацията US-CERT са декларирали, че са разкрили сериозна накърнимост в сигурността на Wi-Fi-връзката.

Експертите настояват за съществуването на сериозни проблеми в WPA2 протокола за сигурност, който се употребява за отбрана на персоналните и корпоративни мрежи. Според експертите, тази накърнимост разрешава навлизане в някоя Wi-Fi мрежа и приемане на достъп до целия трафик.

“Ако устройството Ви поддържа Wi-Fi, то най-вероятно е в опасност” — означават специалистите.

Тези, които се грижат за сигурността на своите данни, експертите поучават да се употребява HTTPS съгласуваност за визити на уеб сайтове и свързване към разнообразни услуги.

Освен това, представителите на US-CERT настояват, че някои рутери в най-скоро време ще получат усъвършенствания, които ще оказват помощ за решаването на казуса. Въпреки това, доста от потребителите на технологии би трябвало да бъдат осведомени за опасността, и сами да получат цялата нужна информация за това, по какъв начин да конфигурират актуализациите.

Освен това, специалистите оповестиха, че потребителите на устройства, основани на Android, също би трябвало да се тормозят. Факт е, че 41% от тези устройства са изложени на изключителна накърнимост.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР