Експерти са изследвали внимателно оборудването на компаниятаВ Германия нямат доказателства,

...
Експерти са изследвали внимателно оборудването на компаниятаВ Германия нямат доказателства,
Коментари Харесай

Немски регулатор: няма данни, че Huawei шпионира

Експерти са изследвали деликатно оборудването на компанията

В Германия нямат доказателства, че техниката на Huawei шпионира (източник: Freeimages.com / Andre Carvalho)

Немския т регулатор по осведомителна сигурност разгласи, че досега не е намерил данни, доказващи, че техниката на Huawei може да се употребява за шпионаж от китайското държавно управление. Новината пристигна след серия решения на разнообразни страни да прекратят потреблението на телеком съоръжение от Huawei.
още по тематиката
Съединени американски щати, Австралия и Япония през последните сдмици вкараха нови регулации, които блокират опцията китайската компания да взе участие в построяването на новото потомство 5G мрежи.

Немският регулатор е песимистичен по отношение на апелите за протест на китайската компания. Според органа, досега няма данни, че компанията е в положение да употребява оборудването си за шпиониране в услуга на Пекин, съобщи локалното издание Шпигел.

„ За сходни крути решения като въвеждането на възбрана би трябвало да имаш твърди доказателства ”, разяснява Арне Шьонбом, началник на немската Федерална работа по осведомителна сигурност (BSI). Агенцията обаче не е намерила данни, свидетелстващи за сходно нещо.

Експертите на BSI са изследвали деликатно оборудването на Huawei – артикули и съставни елементи от целия свят. Те са посетили и новооткритата лаборатория на Huawei в Бон, където  немските клиенти могат да ревизират персонално ограниченията за кибер-сигурност на компанията и софтуера в нейните артикули.

Някои наблюдаващи обаче гледат с съмнение на изводите на BSI. „ Вярвам, че е неточност да се допуска, че съмненията за китайски шпионаж са неоснователни ”, разяснява Роня Книеп, специалист по сигурността, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР