Експерти предупреждават за нова икономическа криза, която може да застигне

...
Експерти предупреждават за нова икономическа криза, която може да застигне
Коментари Харесай

Експерти предупреждават за нова икономическа криза

Експерти предизвестяват за нова икономическа рецесия, която може да застигне и България. Икономиката ни усеща първите резултати от забавянето на международната стопанска система – свиването на износа, на производството и на вложенията.

Страната ни резервира икономическия си напредък от към три % и половина на годишна база. Продължават да порастват заетостта, заплатите и потреблението, само че данните на статистиката от последните месеци не са по този начин оптимистични.

" Пренасянето към този момент стартира. В България имаме стесняване на индустриалното произвеждане, имаме стесняване на износа, дали това ще даде начало на рецесии в България или просто на закъснение на растежа, в този момент е рано да се каже ", сподели Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система.

" При всички случаи България е в по-добро положение, в сравнение с беше през 2008 година, когато започва световната финансова рецесия, само че това не значи, че няма да има доста бързи и непосредствени резултати, в случай че се стигне до по-сериозно закъснение на стопанските системи на водещите европейски страни ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР