Експерти предупреждават, че по всяка вероятност през 2018 година населението

...
Експерти предупреждават, че по всяка вероятност през 2018 година населението
Коментари Харесай

За пръв път от 9 години Русия отчита демографски проблем

Експерти предизвестяват, че по всяка възможност през 2018 година популацията на Руската федерация ще означи спад, оповестява " РосБизнесКонсалтинг ". Това се случва за първи път от 2009 година, след като популацията на Русия непроменяемо се усилва, показва БГНЕС.
Демографите от РАНХиГС (Руската академия за национално стопанство и държавна работа към президента на Руската Федерация) считат, че съществена причина за обръщането на положителна наклонност се дължи на продължаващото понижение на имиграцията.
За интервала януари - май 2018 година съветската статистика е записала негативен натурален приръст от 147,2 хиляди души, до момента в който за същия интервал на 2017 година са регистрирани 111,8 хиляди души. Основната причина е понижаване на броя на дамите, които занапред навлизат в детеродна възраст, защото това са точно поколенията, родени през 90-те години на XX век - интервал на същинска демографска злополука за страната.
Новородените за първите пет месеца на актуалната година са с цели 28,1% по-малко в сравнение с за същия интервал на 2017 година. Това би могло да бъде обезщетено от имиграция, само че статистиката регистрира понижение и по този индикатор. За януари - май 2018 година новите имигранти в Русия са 57,1 хиляди души, до момента в който за първите пет месеца на 2017 те са 64,9 хиляди, а за 2016 година броят им е 71,2 хиляди души. Най-много имигранти в Русия идват от Таджикистан, след което от Украйна, Казахстан и Узбекистан.
Чуждестранните жители, които обитават за непрекъснато на територията на Русия, са 8,6 млн. души. През юни 2014 година техният брой е бил 8,6 млн. души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР