Експерти по въпросите на миграцията заявиха, че Великобритания не може

...
Експерти по въпросите на миграцията заявиха, че Великобритания не може
Коментари Харесай

Лондон не можел да затвори границата си за ЕС

Експерти по въпросите на миграцията обявиха, че Англия не може да приключи свободното придвижване на хора от Европейски Съюз в деня на Брекзит, тъй като не разполага със система, която дефинира кой е легално в страната, заяви БНР.

На 19 август от министерството на вътрешните работи оповестиха, че свободата на придвижване ще бъде прекъсната неотложно при Брекзит без договорка.
 Макрон попари очакванията на Борис Джонсън за подписване на договорка за Брекзит
Макрон попари очакванията на Борис Джонсън за подписване на договорка за Брекзит

Предпазният механизъм не може да отпадне от съглашението за Брекзит

Отделът за наблюдаване на миграцията към Оксфордския университет обаче съобщи, че работодателите няма по какъв начин да знаят дали европейските жители са пристигнали измежду 31 октомври. Това става на фона на последната публична статистика, че миграцията от Европейски Съюз е на най-ниското си равнище от 2013 година насам.

Според сегашната система европейските жители не би трябвало да записват наличието си във Англия, тъй че английското Министерство на вътрешните работи няма данни по кое време са пристигнали. Мадлийн Симпсън, шеф на Отдела за наблюдаване на миграцията, съобщи, че даже и държавното управление да знае по какъв начин тъкмо желае да наподобява системата след Брекзит е невероятно тя да бъде въведена неотложно при положение на Брекзит без договорка.
 Еврокомисарят на Ирландия
Еврокомисарят на Ирландия " срина със земята " Борис Джонсън поради Брекзит

Обяви го за " неизбран министър председател " и го упрекна, че играе " хазарт с мирния развой " в Северна Ирландия

Единственият метод държавното управление да откри кои европейски жители имат право да бъдат в Обединеното кралство е посредством схемата за статут на уседналост, която завършва през декември 2020 година. Статутът на уседналост цели вписване жителите от Европейски Съюз в страната, само че няма обвързване за тях да се включат в схемата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР