Експерти по киберсигурност предупредиха, че във виртуалното пространство върлува нов

...
Експерти по киберсигурност предупредиха, че във виртуалното пространство върлува нов
Коментари Харесай

Специалисти съветват да внимаваме с порното в интернет, дебнат страшни вируси

 Експерти по киберсигурност предизвестиха, че във виртуалното пространство върлува нов вид злотворен програмен продукт под наименованието ``Варенски``.

Вирусът поразява потребителите, които гледат порно, като програмата записва сцените, които следят и в това време ``разбива`` всички пароли на компютъра.

На този стадий ``Варенски`` нападна най-вече френски консуматори, като им изпраща спам с прикачен към него аудио запис, само че съгласно експерти в областта на киберсигурността не е изключено скоро програмата да излезе от рамките на Франция и да обхване и други елементи на континента. 

Експертите предлагат в никакъв случай да не отваряме или още по-малко да инсталираме на компютъра ни файлове, маркирани като ``спам``, тъй като техният източник в множеството случаи е незнаен и злотворен, осведоми ``La Vanguardia``. Специалисти предизвестяват още, че ``Варенски`` разпраща всевъзможни спам акции посредством ботове, посредством които изпраща реклами за мобилни телефони с единствената цел да получи информация за тях посредством ``фишинг``. А подобен бот може да изпрати до 1500 имейла дневно. Вирусът е засечен за първи път през май тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР