Експерти по борба с прането на пари на Дойче банк

...
Експерти по борба с прането на пари на Дойче банк
Коментари Харесай

Служители на Дойче банк засекли подозрителна активност по сметки на Тръмп и зет му

Експерти по битка с прането на пари на Дойче банк (Deutsche Bank) са предложили през 2016 и 2017 година многочислени преводи, включващи сдружения под контрола на президента Доналд Тръмп и шурей му Джаред Къшнър, да бъдат докладвани на федерален регулатор за битка с финансовите закононарушения. Това заяви в. " Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.

Вестникът се базира на петима сегашни и някогашни чиновници на Дойче банк, която е отпуснала заеми за милиарди долари на компании на Тръмп и Къшнър. Финансовата институция обаче е пренебрегнала съвета на чиновниците си и подобен отчет в никакъв случай не е бил насочен към американските управляващи, показва изданието.

Според него преводите, някои от които са били свързани с към този момент банкрутирала фондация на Тръмп, са привлекли вниманието на компютърна система, създадена за да открива противозаконна активност, съгласно някогашни банкови чиновници.

След това специалистите, отговарящи за спазването на регулаторните условия, прегледали преводите и изготвили така наречен отчет за подозрителна активност, който съгласно тях трябвало да бъде изпратен до отдел на министерството на финансите, занимаващ се с финансови закононарушения.

Според чиновниците решението за преводите по този начин и да не бъде обявено е резултат от нехаен метод към законите за битка с прането на пари. По думите им в банката има открит модел управлението да отхвърля отчети, с цел да отбрани връзките с перспективни клиенти, добавя вестникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР