Експерти от Tsinghua SEM и Center for Internet Development and

...
Експерти от Tsinghua SEM и Center for Internet Development and
Коментари Харесай

5-те най-добри града в света за работа за ИТ специалисти

Експерти от Tsinghua SEM и Center for Internet Development and Governance дефинираха най-подходящите места за реализация на квалифицирани фрагменти от софтуерната промишленост.

Кои са 5-те града по света, които са най-хубави за работа и развиване на ИТ експерти.

Това е един от най-динамично разрастващите се градове в Азия, най-големият теоретичен и индустриален център в страната, произвеждащ артикули от машиностроенето, електрониката, аерокосмическата област, телекомуникационното съоръжение и отбранителната промишленост.

Освен това Бангалор постоянно се назовава Индийска силициева котловина поради огромният брой компании от сферата на осведомителни технологии.

Бангалор е бързоразвиващ се град с доста висши образователни заведения и проучвателен институти, той е вторият по степен на просветеност в Индия.

Шенжен, Китай

Със основаването на свободната икономическа зона (SEZ) Шенжен се трансформира в притегателно място за транснационални корпорации, които развиват експортно насочени промишлености в Китай. Днес главните локомотиви на стопанската система на Шенжен са високотехнологичната промишленост, логистиката и финансовите услуги. Шенжен е на второ място измежду китайските градове във връзка с промишленото произвеждане. Основните браншове са електронната и електрическата индустрия (включително производството на телекомуникационно съоръжение, мобилни телефони, компютри и аксесоари за тях, домашен електрически уреди, медицински произведения, играчки и електронни съставни елементи за автомобили), химическата и биохимичната индустрия.

В града са седалищата на някои от най-големите китайски компании - производители на телекомуникационна техника: Huawei, ZTE, TP-Link, Coolpad, OnePlus, Transsion Holdings, BYD Electronic, G`Five International, на производителите на компютри Hasee Computer, NORCO и Ainol.

Шанхай е финансовият и търговски център на Китай.

Шанхайската фондова борса е съвременна и уважавана платформа за вложителите. Шанхайска фючърсна борса е една от водещите стокови тържища в света във връзка с търговията с натурален каучук и мед. А златната борса в Шанхай е най-голямата за търгуване с скъпи метали в Китай. Един от знаците на Шанхай е небостъргачът на Световния финансов център.

Въпреки високата плътност на популацията и огромния брой гости, Шанхай е прочут с доста ниската степен на престъпност против чужденци.

Сантяго, Чили

Сантяго столицата и икономическият център на Чили. В него са ситуирани банките, централите на огромните корпорации и Икономическата комисия на Организация на обединените нации за Латинска Америка и Карибите.

Промишлените предприятия създават към половината от промишлената продукция на страната. Сантяго е един от най-големите центрове за произвеждане на текстил в Южна Америка, развиват се и хранителната, обувната и облекло. В Сантяго има заводи и заводи от химическата, фармацевтичната, целулозно-хартиената, металургичната, електрическата и инженерната индустрия.

Редица огромни американски компании, профилирани в осведомителните и интернет технологии, отвориха офисите си в Дъблин, образувайки по този начин наречената област Silicon Docks.

Тези компании включват главно Microsoft, Гугъл, Amazon, PayPal, Yahoo!, Фейсбук, LinkedIn, Airbnb. Intel и Hewlett Packard имат огромни заводи на 15 км западно от Дъблин.

В последните години в столицата на Ирландия произвеждане отвориха и доста огромни международни фармацевтични компании.

Напоследък банковото дело също намира почтено място в стопанската система на Дъблин. Citibank, Commerzbank имат свои клонове в града. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР