Експерти от СО допускат изграждане на бетонно съоръжение за подземно

...
Експерти от СО допускат изграждане на бетонно съоръжение за подземно
Коментари Харесай

Паргов: Управляващите в СО творят абсурд след абсурд около ремонта на Графа

Експерти от Следствен отдел към окръжна прокуратура позволяват създаване на бетонно оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци, силови кабели без защитни канали под пътното платно и шахти за подземни кабели върху пътното платно на улица " Луи Леже ", алармира ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов

Управляващите в Столична община творят парадокс след парадокс в сагата с ремонта на ул. " Граф Игнатиев " в София. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. В края на работния ден в сряда той, дружно с специалисти, направи ревизия на ремонтните работи по централната улица в София. А по-късно се срещна с жители, живеещи на ул. " Луи Леже ", която е директна на ул. " Граф Игнатиев ". Хората алармираха за погрешно и нерегламентирано създаване на бетонно оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци и се оплакаха от безконтролно отношение на органите, които би трябвало да дадат решение на техния проблем. Гражданите са извънредно недоволни, че сигналите им са прехвърляни от институция на институция и в последна сметка нищо не се случва по казуса им.

" Оказа се, че към 18,00 часа на строителния обект - ул. " Граф Игнатиев " - няма служащи, разяснява Калоян Паргов. - Живеещите в кооперациите по улицата споделиха усещания, че не тече изключително под напрежение строително-ремонтен развой. Логично това слага въпроса за крайните периоди и буди подозрение у жителите, че те ще бъдат спазени ".

По мотив построяването на бетонното оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци на ул. " Луи Леже " Калоян Паргов получи от жителите директория с документи с цялата им преписка по казуса с виновните институции.

" Случаят въобще не е комплициран, само че за сметка на това е, меко казано, неуместен, разяснява той. - На ул. " Луи Леже " има една жилищна кооперация, магазини и два входа за коли към двора на 6-о ОУ " Граф Игнатиев ". В този сектор до момента не са разполагани съдове за битови боклуци. Те са били в зоната на ул. " Граф Игнатиев ". А самата ул. " Луи Леже " е " синя зона " и живеещите в кооперациите си заплащат годишен абонамент за паркиране там. По план бетонното оборудване е планувано да бъде построено от източната страна на улицата, откъм оградата на учебния двор. Според отговор на Евгени Крусев, в кадастъра не са били маркирани подземни кабели, които са под пътното платно от тази страна. По тази причина в заповедната книга проектантът нанася промени и бетонното оборудване е построено върху пътното платно в западна посока, на не повече от три метра от входовете на жилищните кооперации. Освен това не е планувана връзка с канализация и отмиване на възможни отпадъчни води от битови боклуци. Опитът с построени такива уреди демонстрира, че вследствие на употребата им има миризми и боклуци отвън заложените съдове, което може да докара даже до плъзване на разнообразни болести. Изобщо не е ясно това бетонно оборудване за боклуци по какъв начин ще бъде затваряно и нивелирано, по какъв начин ще бъде изолирано от повърхности води, даже при миене на улицата, колкото и рядко да става това. Друг парадокс е построяването на две шахти за подземните кабели, които също са ситуирани на пътното платно, а върху тях не би трябвало да има автомобилно придвижване, както и прекосяване под уличното платно на окабеляване, без построяването на защитни канали. В момента кабелите са положени в PVC тръби, които ще се спукат още при полагането на настилките “.

Според Калоян Паргов, в случай че бетонното оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци, и двете шахти за подземни кабели останат по този метод на уличното платно, съвсем несъмнено ще бъде възпрепятстван методът на профилираните коли като камионите за събиране на отпадък, кола за спешна помощ и пожарна, да вземем за пример, до жилищните кооперации и до входовете на учебното заведение.

" Гражданите ни демонстрираха отговори от разнообразни институции на техните тъжби. За мен тези отговори са изцяло официални. Институциите за следващ път си трансферират отговорността. В последна сметка обаче, огромната отговорност е на ръководещите в Столична община, разяснява още Калоян Паргов. - Затова упорствам заместник-кметът по превоза Евгени Крусев, проектантът и надзорът на обекта да рапортуват в профилираните комисии на СОС още на първите съвещания, които предстоят преди постоянната сесия на 13-и септември. Очаквам да чуя от тях набелязани вероятни решения на този проблем. Според специалистите, с които бяхме на срещата с жителите в сряда, сходно оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци може да бъде построено в зоната на пресечката на ул. " Граф Игнатиев " и ул. " Луи Леже " от северната страна върху тротоара и по този начин да бъде позволен този проблем ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР