Експерти от руската Лаборатория Касперски предупреждават за нов троянски вирус,

...
Експерти от руската Лаборатория Касперски предупреждават за нов троянски вирус,
Коментари Харесай

Нов вирус взривява батерията на телефона

Експерти от съветската " Лаборатория Касперски " предизвестяват за нов троянски вирус, който може да аргументи всевъзможни вреди на мобилните телефони от абонамент за платени услуги през копаене на клиповалута до взривяване на батерията поради прекалено натоварване.

Loapi се популяризира посредством уеб сайтове, замаскирани като запаси за антивирусни решения и порно страници. Самият троянец също се дегизира като антивирусна стратегия или приложение за възрастни.

След апаратура Loapi желае администраторски права без да оставя опция за отговор с изключение на единодушие и задейства другите си модули. Сред тях са рекламен (агресивно проявление на платени известия и прикрит трафик на уеб сайтове и сметки в обществените мрежи), SMS (разпращане и прехващане на текстови съобщения), уеб краулър (платен абонамент), прокси (организиране на DDoS офанзиви от инфектираното устройство) и майнинг на криптовалутата Monero (XMR).

При опит да бъдат отнети администраторските му права, Loapi блокира апарата и скрива прозореца с настройките. Троянецът може да следи антивирусните стратегии на смарт телефона и изисква упорито премахването им, до момента в който притежателят не се съгласи.

Най-опасни обаче са натоварванията, на които Loapi подлага устройството. Модулът за генериране на трафик и копаене на криптовалута по този начин напрягат батерията на телефона, че след два дни тя безусловно избухва.

До момента от " Лаборатория Касперски " са открили над 45 000 опита за заразяване с Loapi.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР