Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за

...
Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ - Пловдив спасиха новоизлюпена сова

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лекуване в Спасителен център за диви животни на "Зелени Балкани " в Стара Загора дребна сова в безпомощно положение, оповестиха от пресцентъра на инспекцията. Птицата е открита в региона на "Индустриална зона Тракия " в Пловдив, а на екоинспекцията е обявено посредством "зеления " телефон. При инспекция на място екипът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е открил, че птицата е млад образец от типа горска ушата сова (Asio otus).

През последните седмици зачестиха сигналите към Регионалната ревизия за паднали от гнездaта им неотдавна излюпени сови, се споделя в известието.

До края на април дребните екземпляри на горска ушата сова се учат да летят независимо и постоянно падат от гнездата. Родителите им ги откриват и не престават да се грижат за тях.

Това не е мотив за терзание, тъй като дребните птици не са ранени и няма потребност да бъдат изпращани в Спасителен център, допълват от екоинспекцията. Препоръчва се, когато бъде открита дребна птица, тя да се сложи върху клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР