Експерти от РИОСВ – Враца извършиха незабавна проверка по сигнал

...
Експерти от РИОСВ – Враца извършиха незабавна проверка по сигнал
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ - Враца спасиха бедстващ щъркел

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца направиха незабавна инспекция по сигнал за открит Бял щъркел в безпомощно положение в региона на остарялата ЖП гара в града. При инспекцията е открито, че щъркелът е във очевидно влошено положение.
Долните крака на екземпляра са били обездвижени за дълго време заради заплитане в рибарска корда с кукички. Подателите на сигнала са съумели да извадят рибарските куки от долните крака на щъркела, само че все пак двигателната му активност не се е възстановила.
Птицата е изпратена по неотложност във ветеринарна клиника „ Добро скимване “ в София за определяне на фактическото й положение и оказване на следваща здравна помощ.
Експертите от Регионална инспекция за опазване на околната среда приканват всички, които виждат бедстващи животни от предпазен тип, неотложно да подадат сигнал на „ зелен телефон “, както и да съблюдават за недопускането на замърсяване на водоемите с боклуци от човешка активност, които биха навредили на водолюбивите жители.
За предпазените типове, включени в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие се не разрешават всички форми на съзнателно хващане, ликвидиране, гонене, обезпокояване, изключително през интервалите на размножаване, развъждане на дребните, презимуване или миграция; заличаване или взимане на яйца; разрушение, увреждане или пренасяне на гнезда; взимане на открити мъртви екземпляри; владение, развъждане, преместване, транспортиране, изнасяне зад граница, търговия и предложение за продажба или замяна на взети от природата екземпляри, както и тяхното препариране.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР