Експерти от ООН препоръчват Белгия да поднесе извинения за колониалното

...
Експерти от ООН препоръчват Белгия да поднесе извинения за колониалното
Коментари Харесай

Експерти от ООН препоръчват на Белгия да се извини за колониалното си минало

Експерти от Организация на обединените нации предлагат Белгия да сервира извинения за колониалното си минало, оповестиха локални медии.

Експертите са посетили страната за няколко дни, с цел да се срещнат с представители на управляващите и на гражданското общество, както и с неправителствени организации. Те са открили, че в Белгия има "стена от безмълвие ", когато стане дума за колониалното завещание.

Докато не се реализира същинско помиряване, до момента в който деколонизацията не продължи, поднасянето на опрощение от страна на страната би било подобаваща първа стъпка, декларират специалистите. Те правят проучване над хора от африкански генезис. Според специалистите Белгия дължи опрощение поради "издевателствата, осъществени в мрачно историческо време ".

В края на IX и началото на XX век Белгия е колониална империя, която владее елементи от Конго, Руанда, Гватемала. Страната демонстрира интерес към колонизиране на страни от разнообразни други елементи на света, само че съумява да се откри най-добре и задълго в Африка.

Все още учени и историци спорят дали насилието на белгийските управляващи в Конго попада в определението за геноцид, само че за тези дейности до момента белгийската страна или корона не са изразявали страдание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР