Експерти от общинска администрация взеха участие в обучение за предотвратяване

...
Експерти от общинска администрация взеха участие в обучение за предотвратяване
Коментари Харесай

Продължават обучителните кампании на тема предотвратяване замърсяването на морето с пластмаса

Експерти от общинска администрация взеха присъединяване в образование за попречване на замърсяванията на морските води с пластмаса. Бяха показани най-хубави норвежки практики, включени в дейностите по план на Община Бургас " Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив ".

" Основната му цел е да срещнем най-широк кръг от хора с тази проблематика и да ги създадем съпричастни към идеята за запазване чистотата на морето “, показа Мая Русева, шеф на дирекция " Стратегическо развиване “ към община Бургас

В осъществяването на дейностите по плана са привлечени водолази, риболовци, възпитаници и специалисти.

Инж. Павлин Михов, шеф на дирекция " Опазване на околната среда “ наблюдава пътят на бургаския боклук като показа другите внедрени системи за сметосъбиране в града.

" Правилното сепариране на отпадъците от семействата и потреблението на цветните контейнери за разделно събиране, доста ще редуцира размера на депонираните боклуци и ще способства за запазване чистотата на природата, показа той.

инж. Мариела Гъркова, основен специалист дирекция " Стратегическо развиване “ подчертава, че до 2035 година единствено една десета част от събрания от семействата боклук ще може да се изхвърля в контейнера за общо събиране и че напълно скоро би трябвало да се научим да изхвърляме и хранителни боклуци разделно, заради идното въвеждане в употреба на анаеробна апаратура в града.

Стряскащи данни по отношение на мащабите и вредата от замърсяването с пластмасата показа доцент доктор Светла Далакчиева.

Представен бе План за ограничение използването на пластмасови артикули за еднократна приложимост в постройките и пространствата на Общински съвет и Общинска администрация Бургас.

Директорът на Дирекция " Стратегическо развиване " Мая Русева акцентира какъв брой е значимо всеки един да поеме своята отговорност за запазване чистотата на околната среда и акцентира, че огромната смяна ще се случи с присъединяване на всички нас, тъй като замърсяването вреди освен на морските жители, само че и на здравето на хората от нашето и бъдещите генерации.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР