Експерти от няколко институции подготвят закон за индустриалните зони, чиято

...
Експерти от няколко институции подготвят закон за индустриалните зони, чиято
Коментари Харесай

Закон за индустриалните зони ще насърчава инвеститорите

Експерти от няколко институции приготвят закон за индустриалните зони, чиято цел е да облекчи процедурите за вложителите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който през днешния ден откри Център за професионално образование "Тракия " в Пловдив, където към 600 души на година да получат подготовка по разнообразни специалности.

„ Целта е да се съкратят и облекчат процедурите за бизнесмените, защото сега се постанова да изчакват с години. Според в този момент настоящите закони, изключително в случай че някой си хареса имот, който е земеделска земя, до момента в който се извървят всички процедури, минават 2-3 години, което е неприемливо. Ние би трябвало да бъдем бързи, ще подкрепяме построяването на нови индустриални зони. Програмираме пари сега за това, не ме разбирайте погрешно - няма да ги финансираме напълно. Отвеждаща инфраструктура - път, ток, вода, газ. Може би някои от процедурите примерно свързани със основаването и регулирането на земята, също ще бъдат обект на подкрепяне “.”, изясни вицепремиерът.

Дончев счита, че и тази година ще има растеж на вложенията в страната.

В Индустриална зона "Раковски ", част от Тракия икономическа зона, отвори порти Център за професионално образование "Тракия ". Той е част от проекта за интегрирано развиване на Тракия икономическа зона и в него ще се квалифицират и преквалифицират фрагменти на компаниите от най-мащабната и стабилно разрастваща се индустриална зона в Източна Европа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР