Експерти от неправителствената организация AAA Foundation for Traffic Safety (AAA)

...
Експерти от неправителствената организация AAA Foundation for Traffic Safety (AAA)
Коментари Харесай

Ето каква е причината за всяка десета катастрофа

Експерти от неправителствената организация AAA Foundation for Traffic Safety (AAA) направиха изследване, което демонстрира, че от ден на ден нараства броят на злополуките по време на пътешестване поради отмалялост и неодоспиване на лидера, оповестява CNBC, представена от Automedia.

Според експертите, всеки десети пътен случай е поради сънливостта на индивида за кормилото. Нещо повече – близо 30% от водачите признават, че през последния месец съвсем са заспивали от изтощеност, до момента в който са управлявали автомобил. Изследването на AAA е лишило 3 години.

С помощта на особено сложено в разнообразни транспортни средства обоудване учените са наблюдавали държанието на 3500 водачи. Те са открили, че ръководството в „ сънено ” положение е еднообразно разпространето измежду мъжете и дамите. Както и че 50% от случаите в тези случаи са провокирани от щофьори на възраст сред 16 и 24 години.

Експертите от организацията са безапелационни, че спестяването на 2-3 часа сън за по-рано потегляне на път покачва като цяло рискът от попадане в пътно-траспортно произшествие до 4 пъти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР