Експерти от министерството на земеделието започнаха анонсираните проверки на 14

...
Експерти от министерството на земеделието започнаха анонсираните проверки на 14
Коментари Харесай

Не откриха нарушения в първата от къщите за гости, които ще се проверяват

Експерти от министерството на земеделието започнаха обявените инспекции на 14 къщи за посетители в страната. В неделя неделя бе направена ревизия на първата, която се намира в Лясковец. Проверката беше направена в наличието на медии.

Къщата е кандидатствала за в допълнение съоръжение, като се надява на финансова помощ в размер на 74 804 лева

" Къща за посетители “Епохи 1871” в Лясковец е изцяло изрядна и дава отговор на всички условия. Тя съществува от 2015 година и се употребява по предопределение, има указател на нощувките и гостите ", сподели Стефан Спасов от земеделското министерство.

Къщата е посещавана от български и задгранични туристи - от Португалия, Франция и Румъния. На месец са регистрирани към 150 нощувки, което приблизително е към 5 нощувки дневно. При инспекциите са открити документи за нощувки от ноември 2015 година до сегашния миг, което значи, че къщата действа по предопределение. Представени са документи за платени налози за всички години - от 2015 до 2018 година Платени за 2019 година са и туристическите такси към Община Лясковец.

“Къщата като разноски дава отговор на Стратегията за локално развиване на Местните инициативни групи Лясковец - Стражица, към която притежателите ѝ са кандидатствали през предишния програмен интервал и към която са подали планово предложение за настоящия”, сподели още Стефан Спасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР