Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен

...
Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен
Коментари Харесай

И къща за гости в Белослав е изрядна

Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд " Земеделие " ревизираха предложение за преустрояване на етаж от съществуваща постройка в къща за посетители в Белослав.

Бенефициентът кандидатства за дотация от 105 375 лева Проектното предложение на този стадий е утвърдено от Местната инициативна група " Аврен-Белослав и следва да се прегледа от ДФЗ.

Собственикът на парцела изяснява, че една от главните аргументи да кандидатства за построяването на къщата за посетители, е че в Белослав няма построено място за настаняване.

Проектът включва главно ремонт на етажа, обзавеждане на 8 стаи, ремонт на покрива и монтиране на фотоволтаична система.

Съвместните инспекции на специалистите от двете институции имат за цел да удостоверят сходството сред подадения план и капиталовото желание на претендента.

Предстои да бъде тестван единствено още един от общо 14 плана, кандидатствали за развиване на туристически действия.
 288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ
288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ

Получили европари за интервала 2007 - 2013 година

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че стартира инспекция на 288 къщи за посетители , които са финансирани с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов интервал към този момент е изминал.

Вчера стана ясно, че и къща за посетители в Нови пазар е издържала инспекцията на ДФЗ.

На 10 юни аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.
 И къща за посетители в Нови пазар устоя инспекцията на ДФЗ
И къща за посетители в Нови пазар устоя инспекцията на ДФЗ

Предстои да бъдат тествани още 2 от общо 14 плана

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне единствено друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.
 Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си
Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си

ДФЗ реши, че Ани Иванова би трябвало да възвърне близо 400 000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР