Експерти от МФ провели над 200 срещи по време на

...
Експерти от МФ провели над 200 срещи по време на
Коментари Харесай

Експерти от МФ провели над 200 срещи по време на председателството
Експерти от МФ провели над 200 срещи по време на председателството
По време на българското председателство специалисти от Министерството на финансите са провели над 200 срещи с техни сътрудници от страните членки, с асоциации на бизнеса, с Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Основно предизвикателство беше да работим по няколко законодателни оферти. В последна сметка успяхме да реализираме единодушие по 4 основни пакета в региона на финансовите услуги и пазари “. Това съобщи на конференция Цветанка Михайлова, шеф на дирекция „ Регулация на финансовите услуги и пазари “ в Министерството на финансите, която дружно с нейните сътрудници регистрираха постигнатите резултати за шестте месеца по време на председателството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Преговорният екип разкри, че тяхната подготовка е почнала доста преди 1 януари. „ Голямата компликация за всички нас беше да схванат какви са дадените обещания пред националните парламенти по обсъжданите досиета, както и кое стои в основата на разногласията сред обособените страни членки “, разкри Михаилова.

Българският екип е завещал на австрийското председателство реализирана договореност по регламенти за пенсионния поток и за презграничното предложение на пенсионни фондове. Направен е обзор за положението за европейските надзорни органи в региона на банките, скъпите бумаги.

"Равносметката е, че постигнахме важен напредъл в региона на банковия и финансовия бранш, част от основните текстове по досиетата са изцяло затворени, има такива, които ще бъдат обект на завършване от австрийското председателство", заключи специалистът. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР