Експерти от международна компания за разработка на антивирусното програмно обезпечение

...
Експерти от международна компания за разработка на антивирусното програмно обезпечение
Коментари Харесай

Потребителите на Apple са станали жертва на страшна измама

Експерти от интернационална компания за разработка на антивирусното програмно поръчителство ESET откри скица, която разрешава на мошениците да получат персоналните данни и достъпа до банковите сметки на потребителите на Apple.

Както стана известно, злосторниците са разпратили писма с молбата за верификация на персоналните данни.

При това потребителите, които са натискали препратката, написана в получените от тях електронни писма, са попадали на уебсайт, замаскиран като формалната страница на Apple.

След като потребителите вкарвали своя адрес на електронната си поща и паролата, те получавали информация за това, че тяхната банкова карта, е обвързвана с Apple ID, е била блокирана.

За потвърждаване на данните и разблокиране на картата системата предложила вкарването на персонална информация и данни от банковата карта.

От компанията ESET са на мнение, че задачата на мошениците е да получат достъп до банковите сметки на потребителите и кражбата на персонална информация.

"Трябва да се означи точността на офанзивата. Писмото е изпратено до консуматори, които неотдавна са си възстановили достъпа до Apple ID ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР