Експерти от МААЕ завършиха оценката за безопасността на експлоатация на

...
Експерти от МААЕ завършиха оценката за безопасността на експлоатация на
Коментари Харесай

МААЕ оценява дългосрочните мерки за безопасност на АЕЦ „Форсмарк“ в Швеция


Експерти от МААЕ приключиха оценката за сигурността на употреба на Първи и Втори енергоблок на шведската атомна централа „ Форсмарк “, заяви електронното издание world-nuclear-news.org. Следвайки стандартите за сигурност на МААЕ, екипът направи обзор на готовността на централата, организацията и стратегиите й свързани с дълготрайната сигурност.

Екипът на задачата SALTO (Аспекти на сигурността при дълготрайна експлоатация) се концентрира върху дейностите, които са от значително значение за безвредната дълготрайна употреба на двата реактора с кипяща вода, които бяха пуснати в комерсиална употреба през 1980 година и 1981 година надлежно. Оценката, която стартира на 11 юни, бе поискана от Шведската организация за радиационна сигурност (SSM).

Енергийният оператор Vattenfall възнамерява да удължи интервала на употреба на енергоблоковете с общо 60 години. Въпреки че лицензите за употреба на реакторите са безсрочни, единодушието за употреба предстои на периодическа оценка на сигурността, представяна на SSM на всеки 10 години.

12-членният екип, формиран от специалисти от Япония, Финландия, Франция, Пакистан, Южна Африка, Испания, Обединеното кралство и трима чиновници на МААЕ, разпознава положителни практики и резултати, които ще даде на атомната промишленост в международен мащаб.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР