Експерти от генерална дирекция "Регионална и селищна политика" на Европейската

...
Експерти от генерална дирекция "Регионална и селищна политика" на Европейската
Коментари Харесай

Експерти от ЕК посетиха Враца, ето какво ново предстои в града /снимки/

Експерти от генерална дирекция "Регионална и селищна политика " на Европейската комисия посетиха Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
Причината за идването им в България са работни срещи по отношение на програмирането на средствата от бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година В хода на визитата се организират механически диалози и в границите на два комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия "Региони в напредък " и Оперативна стратегия "Околна среда " 2014-2020 година От Северозападна България те са избрали да посетят Враца, за което кметът Калин Каменов изрече своите благодарности.
Днес те са разискали реализацията на разнообразни планове в общината, финансирани с европейски средства. Делегацията посети Градската концертна зала и се срещна с реализацията на водния цикъл в града. Те ще видят и детски градини и учебни заведения, актуализирани с европари.
"През идващия програмен интервал ще бъдат отпускани повече евросредства по разнообразни стратегии за Северозападна България, с цел да може районът да бъде приравнен с останалите региони в страната ", съобщи ръководителят на делегацията госпожа София Алвеш, която е шеф на дирекция „ Изграждане на административен потенциал и осъществяване на стратегии “. По нейни думи усвояването на пари от Оперативна програма „ Региони в напредък “ е доста по-задоволително, в сравнение с в Оперативна програма „ Околна среда “.
Кметът на Враца Калин Каменов показа пред медиите, че една от главните цели е Враца да бъде зелен град до 2030 година Друг приоритет е да се понижат средствата, които жителите и бизнесът заплащат за сметосъбиране и сметоизвозване. Набляга се и върху развиването на туризма и откриването на нови работни места, без това да пречи на чистата екологична среда.
Той показа, че Враца е един от дребното огромни регионални центрове, които през последните две години не надвишават равнището на фините прахови частици.
Накрая София Алвеш подари на градоначалника знамето на Европейски Съюз и пожела реализацията на още доста бъдещи планове и все по този начин сполучливо съдействие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР