Експерти от Европейската комисия днес се очакват в районите, които

...
Експерти от Европейската комисия днес се очакват в районите, които
Коментари Харесай

Експерти от ЕК пристигат в районите с чума по животните

Експерти от Европейската комисия през днешния ден се чакат в регионите, които са под карантина поради чумата по животните.

От държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят Бойко Борисов е наредил да се сътвори действен щаб, който ще координира обстановката с битката против разпространяването на заболяването. Щабът ще следи поддръжката, която се оказва на стопаните, чиито животни са наранени, оповестява bTV.

В Ямболско се стигна до ескалация на напрежението след евтаназията на 4000 глави добитък поради чума.

Едно-единствено стадо оцеля в село Шарково – стадото на баба Дора. То беше избавено благодарение на десетки протестиращи от цялата страна, които построиха укрепление и стопираха ветеринарните лекари.

„ Аз съм горда българка, няма да им се дам ”, безапелационна беше старата жена.

И добави: „ Не им имам вяра и те лъжат, щом са издали заповед с подправен документ – не може да даваш подправени очаквания на хората, не може ти самият да грешиш и да подписваш подправен документ ”. Става дума за изказванията, че заповедта за евтаназия е издадена въз основата на резултати от изследвания… извършени дни по-късно.

Наталия, която е прекарала нощта при Дора, беше безапелационна, че няма да допусне избиването на животните. „ Това ще стане огромен проблем, това е казусът на цяла България сега. Затриват години труд на една жена, на генерации народ, затриват една просвета, затриват националното достолепие ”, съобщи младата жена.

Кошарата е блокирана от две страни от протестиращи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР