Експерти от дирекции Контрол по строителството“ на Столична община и

...
Експерти от дирекции Контрол по строителството“ на Столична община и
Коментари Харесай

200 000 глоба за собственика на бившия театър Ренесанс

Експерти от дирекции „ Контрол по строителството “ на Столична община и регион „ Възраждане “ ще извършат оглед на нанесените вреди от пожара в постройката на някогашния спектакъл „ Ренесанс “ на бул. „ Христо Ботев “ №61 по предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестяват от Столична община, съобщи Нова тв.

В началото на тази година на притежателя на постройката, „ К.Г. – Красимир Георгиев “ ЕООД, е връчен протокол с наставления от Министерство на културата и направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столична община за обезопасяване на фасадите, спешен ремонт на покрива, с който да предотврати нахлуване на вода, както и затваряне на прозорци и отвори за попречване на безконтролен достъп на хора в постройката. След безучастие от страна на притежателя по дадените наставления е формиран констативен протокол от регион „ Възраждане “.

На база установеното несъблюдение на предписанията за запазване на постройка, което е довело до увреждане на архитектурно-строителния монумент на културата,  Столична община сформира акт. На притежателя на постройката ще бъде натрапен оптималният размер на глоба, планувана в Закона за София (ЗУЗСО)за увреждане на монументи на културата, от 200 хиляди лева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР