Експерти от болницата „Св. Джордж“ в Лондон провеждат редица изследвания,

...
Експерти от болницата „Св. Джордж“ в Лондон провеждат редица изследвания,
Коментари Харесай

Липосукцията може да стане излишна

Експерти от болничното заведение „ Св. Джордж “ в Лондон организират редица проучвания, чиято цел е да открият генетичната причина за липоедема. Смята се, че получените резултати ще оказват помощ на извънредно огромен брой хора, вземайки се под внимание, че заболяването визира близо 9% от дамите.

При липоедемата се следи натрупването на мазнини в региона на краката и в някои случаи – ръцете. Хората с сходно заболяване не могат да отстранен мазнините от тялото си нито с извършения, нито със прецизна диета. Единствената опция, която им остава е липосукцията, само че резултатите в никакъв случай не са обезпечени. Заболяването единствено по себе си предизвиква огромна болежка на страдащият, като постоянно се следят синини по кожата.

Ако остане нелекувана липоедемата може да докара до съществени проблеми с подвижността на индивида, както и до друго заболяване, наречено лимфедем (оток на кожата и подкожието).

Липоедемета най-често нападна девойки, като нормално стартира в интервали на хормонална смяна като пубертет, бременност или менопауза.

32-годишната Холи от Кингстън ъпон Хъл, Англия е образец за хилядите дами по света, страдащи от генетичното заболяване. На 16 години краката на младата жена стартират да се уголемяват доста без ясна причина. Едва преди три години обаче Холи бива диагностицирана с липоедема. Тя взема решение да си направи липосукция, която съгласно нея трансформирала живота ѝ напълно. „ Не си направих липосукция, с цел да наподобявам по-добре, а с цел да се усещам по-добре. Просто желаех болката да спре. “, съобщи Холи.

„ Радвам се, че всичко свърши. Беше ми омръзнало да ме питат за какво не огранича яденето или не отивам на спорт по-често. Никой не разбираше, че казусът не е в мен, а в самото заболяване. То не ми позволяваше да отслабна. “, сподели 32-годишната, която към този момент се радва на мечтаните резултати от липосукцията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР