Експерти от Басейнова дирекция "Черноморски район" /БДЧР/, Регионалната инспекция по

...
Експерти от Басейнова дирекция "Черноморски район" /БДЧР/, Регионалната инспекция по
Коментари Харесай

Експерти провериха сигнал за умряла риба във Варненско езеро

Експерти от Басейнова дирекция "Черноморски регион " /БДЧР/, Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ - Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда /ИАОС/ направиха инспекция по сигнал за всеобщо измиране на риба във Варненското езеро. Съобщават от Министерстовото на околната среда и водите /МОСВ/ и означават, че инспекцията е осъществена през вчерашния ден.

При осъществения оглед на място в региона от кв. "Аспарухово ", "Терем-КРЗ Флотски арсенал-Варна " ЕООД и до с. Казашко, са открити единични бройки мъртви дребни екземпляри риба /попче и гюмюш/ на брега и в акваторията пред кораборемонтния цех. Взети са водни проби за разбор от трите места, като експресните записват кислороден недостиг само в региона на "Терем-КРЗ Флотски арсенал-Варна " ЕООД. Ще бъдат осъществени лабораторни разбори по биогени /азот амониев, нитратен и нитритен, общ азот, общ фосфор и фосфати/, неразтворени субстанции, амоняк, по отношение на определяне на повода за измиране на рибата. Резултатите от проучванията ще бъдат оповестени на страницата на Басейнова дирекция "Черноморски регион ".

Мъртва риба покри част от брега на Варненското езеро

Експерти от БДЧР, Регионална инспекция за опазване на околната среда и районната лаборатория Изпълнителна агенция по околна среда Варна са ревизирали и различен сигнал за съществуване на отходна тръба, изхвърляща отпадни води във Варненското езеро. При осъщественият оглед на място в региона на Канализационна помпена станция в кв. "Аспарухово " е установено, че изходът на тръбата е под морското равнище. Не е установено оцветяване, водите са без характерен аромат и без опалесценция на повърхността. Взета е водна проба, като експресните данни демонстрират по-ниски стойности на разтворения О2 от присъщите за езерото. Ще бъде осъществен и лабораторен разбор по останалите предпочитани субстанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР