Експерти от американската инвестиционна Goldman Sachs прогнозират, че средната спотова

...
Експерти от американската инвестиционна Goldman Sachs прогнозират, че средната спотова
Коментари Харесай

Експерти: Ето колко ще струва петролът брент през 2020 година

Експерти от американската капиталова Goldman Sachs предвиждат, че междинната спотова цена на барел нефт вид Brent следващата година ще бъде 63 $, заяви организация Bloomberg, базирайки се на отчет на финансовата институция.

От документа излиза наяве, че Goldman Sachs поправя предходната си оценка на фона на решението на страните от формата ОПЕК+ за в допълнение понижаване на добива, написа „ Монитор “.

От първи януари те би трябвало да редуцират 1,7 милиона барела на ден. Целта на смяната е да не се позволява дисбаланс на пазара в изискванията на едва търсене в зимния интервал.

По-рано анализаторите на банката чакаха междинната спотова цена на Брента през 2020 година да бъде 60 $. Дългосрочната прогноза е останала без смяна на ниво 55 $ за барел. Според новите оценки спотовата цена на барел американски лек недопечен нефт през 2020 година ще бъде 58,50 $.

Цените на петрола през днешния ден се намалиха в азиатската търговия след данните за спад на китайския експорт вследствие на комерсиалната война със Съединени американски щати, съобщи Reuetrs. Brent от Северно море поевтиня с 21 цента или 0,3 % до 64,18 $ за барел. В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 28 цента или 0,47% до 58,92 $ за барел.

Петролът поевтиня след данните, че износът на артикули и услуги от Китай е намалял за четвърти следващ месец. Това ускори безпокойствата на пазарите, които така и така се притесняват от вредите, които нанася на международното търсене продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

В петък групата ОПЕК+ се споразумя да продължи с още три месеца съглашението за редуциране на добива, като го усили от 1,2 до 1,7 милиона барела дневно. Саудитска Арабия разгласи, че ще създава към 400 000 барела дневно по-малко от сегашната й квота.

Goldman Sachs обаче чака очаква, че Русия, Ирак и Нигерия могат да не изпълнят напълно изискванията на договорката за редуциране на добива. Освен това добивът на нефт в Съединени американски щати е повишен след орязването на производството на ОПЕК през 2017 година в напъните й да поддържа цените на суровината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР