Експерти определиха трите най-вредни навика на шофьорите. Именно заради тях

...
Експерти определиха трите най-вредни навика на шофьорите. Именно заради тях
Коментари Харесай

Кои са трите най-вредни шофьорски навика?

Експерти дефинираха трите най-вредни навика на водачите. Именно поради тях най-често се получават повреди по автомобила или се стига до пътно-транспортно произшествие с тежки последствия.
На първо е сложено шофирането с една ръка, като тази категория включва и потребление на смарт телефон от лидера. Това основава голям риск за попадане в злополука на пътя, защото водачът няма по какъв начин да успее бързо да реагира на основала се рискова обстановка.
Второто място заема внезапното прекъсване, което също е нездравословен табиет при огромна част от водачите. То оказва отрицателно въздействие върху спирачната система, а също така основава заплаха за другите участници в придвижването. Тези, които се движат откъм гърба, постоянно не съумяват да реагират и след злополука. В същото време лидерът може да удари главата си в панела или седалката (назад), поради което специалистите поучават да се съблюдава отдалеченост на пътя и да се поддържа умерена скорост на придвижване.
Трета позиция е за пренебрегването на загряването на мотора. При новите коли това лишава по-малко време - 2-3 минути, а при старите - към 5. След тръгване, най-малко 10 минути, би трябвало да се кара умерено без внезапни нараствания на скоростта или прекъсвания. Това е изключително значимо за главните задвижващи системи на автомобила и най-много за мотора, при който повредите са много скъпи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР