Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да

...
Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да
Коментари Харесай

От бранша очакват поскъпването на имотите да продължи

Експерти чакат цените на недвижимите парцели в международен мащаб да се повишат внезапно през идващите години. Това сочи последното изследване.

" За повишаване на цените се приказва, вижда се и ясно. Въпросът е каква ще бъде покупателната стойност на хората, които желаят да купят първо, второ или трето жилище. В съпоставяне със западните страни, в които има по-малко хора със лично жилище, се отличаваме. Те имат доста ниска покупателна стойност. Цените са се вдигнали, само че това не значи, че пазарът е спрял ", разяснява брокерът на недвижими парцели Симеон Симеонов.

По думите му все по-малко хора ще имат лично жилище. " Ние имаме огромен % от популацията, което има лично жилище. Младото потомство също желаеме да притежаваме такова - може би при повишаване на цените ще сложим въпроса на дневен ред - дали си заслужава да купим парцел, или не ", изясни Симеонов.

Според брокера не е притеснителна ситуацията на жилищния пазар. " Наблюдавам хората, с които споделям всекидневно - купуват, подписват се покупко-продажби. В днешно време един юноша на 23-24 години, без помощ от семейство, също би могъл да закупи жилище, в случай че е употребявал вярно едни три-четири години да икономисва ", даде образец гостът.

Хората, търсещи апартамент, избират двустайни жилища ново строителство, стана ясно още от думите на Симеонов.

" Всеки закупува на база персонални желания. Доходът е аршин, тъй като купувачите желаят да купят на по-ниска цена, притежателите пък знаят, че се повишават цените. Познавам купувачи, които от началото на кариерата ми към момента търсят идеалния парцел ", уточни брокерът пред Bulgaria ON AIR.

Немалко са хората с високи критерии, които не могат да вършат компромис при търсенето на неподвижен парцел, показа Симеонов и даде образец за покачването на цените на недвижимите парцели.

" В квартал " Левски ", тристаен апартамент, който преди една година можеше да се продаде за 110 000 евро, в този момент на по-горния етаж продадох за 135 000 евро. Строителните материали се повишиха ", изясни още брокерът.

По негови думи пазаруването на жилища и къщи в Гърция е за инвестиция, а цените на наемите у нас също се усилват.

" Златно предписание е да се наеме търговски съветник, който да спести уговорките по покупка на парцел. Основната причина един брокер да не бъде предан, е тъй като те не работят тази работа на цялостно работно време ", сподели още Симеонов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР