Експерти обследват 10 блока в пловдивския квартал „Столипиново“ дали са

...
Експерти обследват 10 блока в пловдивския квартал „Столипиново“ дали са
Коментари Харесай

Обследват годни ли са за живот 10 блока в „Столипиново“

Експерти обследват 10 блока в пловдивския квартал „ Столипиново “ дали са годни за живот. Проблемите с тях са от години. Те са наводнени, а проверяващите са се натъкнали на изхвърлени възглавници, глави зеле, даже кокошки, изхвърлени в тръбите.

Канализацията на проблематичните блокове е за незабавен ремонт, а питейна вода тече по улиците на квартала. Проблемът е, че са цялостни избените пространства.
От „ Столипиново ” до Дуисбург: 12 000 български роми са преселени в Германия Кой стои зад проведеното преселение – гледайте тази вечер в bTV Репортерите
Главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов изясни, че казусът е от години. Дружеството се е опитвало да го реши с нови канализационни отклонения и ремонт на съществуващата водопроводна мрежа.

„ Водомерните възли на блоковете са под вода и не можем да ги отчетем, по тази причина не можем да кажем тъкмо какъв брой вода се губи. Вътрешните водомерни възли работят, само че това не е гаранция. Като цяло загубите в града се към 60%, тук са малко повече “, добави Гълъбов.
Ще опрощават ли задълженията на наематели в „ Столипиново ” Общината не може да събере над 2 млн. лева вноски за общински жилища
Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева разгласи, че главният проблем е, че основите на жилищните здания са потънали във вода над 20 години и ще упорства за построяването на градивно мнение дали са годни за обитаване.

„ Трябва избените пространства да се отводнят, с цел да се обезпечи достъп до основите и да се направи мнение. От ВиК оператора поемат ангажимент през 2020. да се сменят каналните отклонения до блока, тъй като те са запушени “, разясни Каназирева.
Изгонените от с. Войводиново роми ще бъдат настанени в „ Столипиново ” Жителите на селото потвърдиха позицията си, че ромите не могат да се върнат
90% от постройките в „ Столипиново “ са благосъстоятелност на Община Пловдив. Каназирева добави, че следва да се отстранен противозаконните постройки в региона, с цел да може ВиК сдружението да извърши подмяната на тръбите.

Гълъбов беше безапелационен, че е извънредно рисково да се живее в тези здания, както от здравословна позиция, по този начин и от градивна. По думите му казусът е зародил поради неприятно стопанисване на жилищата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР