Експерти по въпросите на миграцията заявиха, че Великобритания не може

...
Експерти по въпросите на миграцията заявиха, че Великобритания не може
Коментари Харесай

Великобритания не може да спре свободното движение на хора от ЕС в деня на Брексит

Експерти по въпросите на миграцията обявиха, че Англия не може да приключи свободното придвижване на хора от Европейски Съюз в деня на Брексит, тъй като не разполага със система, която дефинира кой е легално в страната, съобщи БНР.

На 19 август от Министерството на вътрешните работи оповестиха, че свободата на придвижване ще бъде прекъсната неотложно при Брексит без договорка. Отделът за наблюдаване на миграцията към Оксфордския университет обаче съобщи, че работодателите няма по какъв начин да знаят дали европейските жители са пристигнали измежду 31 октомври. Това става на фона на последната публична статистика, че миграцията от Европейски Съюз е на най-ниското си равнище от 2013 година насам.

Според сегашната система европейските жители не би трябвало да записват наличието си във Англия, тъй че Хоум офис няма данни по кое време са пристигнали. Мадлийн Симпсън, шеф на Отдела за наблюдаване на миграцията, съобщи, че даже и държавното управление да знае по какъв начин тъкмо желае да наподобява системата след Брексит, е невероятно тя да бъде въведена неотложно при положение на Брексит без договорка.

Единственият метод държавното управление да откри кои европейски жители имат право да бъдат в Обединеното кралство е посредством схемата за статут на уседналост, която завършва през декември 2020 година. Статутът на уседналост цели вписване жителите от Европейски Съюз в страната, само че няма обвързване за тях да се включат в схемата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР