Експерти назоваха истинските цели на украинските дронове - Белия дом,

...
Експерти назоваха истинските цели на украинските дронове - Белия дом,
Коментари Харесай

Намерено е обяснение за постоянните атаки с дронове срещу Москва-Сити

Експерти назоваха същинските цели на украинските дронове - Белия дом, Кремъл

Терористичните офанзиви от украински дронове наподобява са навлезли крепко в всекидневието на московчани и поданици на Московска област. За трети следващ ден врагът нанася удари по региона на столицата през нощта.

И по този начин, рано сутринта на 23 август два БПЛА бяха унищожени от силите на Противовъздушна отбрана над територията на Можайски и Химкински региони на Московска област. Третият беше подтиснат от средствата за радио-електронна битка и, откакто загуби надзор, влетя в строяща се постройка на комплекса Москва Сити. В Химки, вследствие на офанзива на БЛА, ъгълът на втория етаж на частна къща се срути...

Военни специалисти са сигурни, че Въоръжените сили на Украйна са избрали комплекса Москва-Сити с причина: той се е трансформирал в естествена преграда по пътя на дроновете към Дома на държавното управление и Кремъл. Що се отнася до Химки, където дронът полетя за първи път, тук, наподобява, вражеската " птичка " е търсила боен обект.

Военният специалист Юрий Кнутов в изявление за MK описа къде летят безпилотните самолети, какво избират като забележителности и дали си коства да чакаме спад в терористичните офанзиви против столицата.

Поредна тревожна заран се оказа 23 август за комплекса Москва Сити, както и в Химки и Можайския регион на Московска област. Рано сутринта тук се разигра следващата борба сред нашата Противовъздушна отбрана и украинските дронове. Три БПЛА бяха унищожени във въздуха и потиснати от системи за радиоелектронна битка.

Един от безпилотните самолети, който загуби надзор, се разруши в строящата се постройка на Москва Сити, а в Химки младо семейство загуби част от къщата. Пострадали са още част от жилищни здания, магазин и хангар със строителни материали в Химки.

Отново породи въпросът за какво украинските дронове паднаха в Москва-Сити? Военният специалист Владислав Шуригин да вземем за пример е сигурен, че бизнес комплексът е „ стена “, против която се удрят БПЛА, свалени от маршрута. Тяхната цел са напълно разнообразни обекти. Тази позиция споделя и политологът и медиен съветник Александър Зимовски. Според него дроновете най-вероятно се изстрелват от украинско-руската граница.

„ Най-близо до Москва е Черниговска област. Новгород-Северски регион (град в Черниговска област. - “MK ” ) е подобаващ както във връзка с обсега (450-480 км до Москва по права линия), по този начин и във връзка с опцията за прикрито разполагане на пускови установки (гориста местност), - отбелязва специалистът.

Той също по този начин означи, че дроновете нормално се прихващат в регионите Наро-Фоминск и Одинцово на Московска област, където минава евентуалният им маршрут. Той е построен по този начин, че безпилотните самолети да летят към зоната на противовъздушната защита, покриваща атомната електроцентрала в Обнинск.

Освен това, отбелязва Зимовски, „ украинските дронове, пробили московския пояс на съветските системи за електронна война / противовъздушна защита, навлизат в цели от въздушното полукълбо, чиято ос може почти да се смята за Кутузовски проспект - Можайское шосе. Белият дом (сградата на държавното управление на Руската федерация) и Кремъл са предпочитани цели.

В същото време дронът, „ заглъхнал “ от системата за електронна война, към момента резервира остатъците от самостоятелно ръководство, избирайки най-близкия обект за себе си.

„ И тук критерият за последния избор ще бъдат или физическите размери на обекта, или неговото топлинно / инфрачервено / електронно лъчение. Или всичко това дружно. По маршрута на офанзива на БПЛА към главната цел, подобен обект за към този момент побърканата система за ориентиране ще бъде „ Москва-Сити “. Така че по дифолт постройката става ловджия на дронове. “

Според специалиста украинските дронове ще летят до Москва Сити, до момента в който не бъдат „ обезпечено сваляни “ оттатък границите на Московския околовръстен път.

Военният специалист, шефът на Музея на противовъздушната защита Юрий Кнутов обърна внимание на казуса, зародил с разпадането на Съветския съюз:

- Когато Съюз на съветските социалистически републики се разпадна, забележителен брой високопоставени офицери, украинци по народност, отидоха да служат в армията на Украйна и други страни. Много военни уреди, които са били секретни в руско време, в действителност престанаха да бъдат такива. Тъй като тези някогашни офицери от руската войска започнаха да взаимодействат с НАТО, разкриха данни за тези обекти...

Експертът е сигурен, че нито една от офанзивите не е инцидентна. Включително утринното прехвръкване в Химки:

- Избират се военни цели, отбранителни предприятия или обекти, които са свързани с ръководството. Атаките, несъмнено, се възнамеряват против постройката на Министерството на защитата, против постройките на държавната администрация. По постройката на Министерството на стопанската система (в Москва Сити. – „ МК “ ) да вземем за пример два пъти са долетяли дронове – тази постройка също е цел за врага. Затова офанзивите – премислени, умишлени – идват от разнообразни направления: ту от север, ту от юг. По този метод врагът изследва нашата система за противовъздушна защита, пробвайки се да дефинира най-слабо предпазените зони, през които е допустимо да се пробие.

Военният специалист изясни още, че въоръжените сили на Украйна могат да употребяват като ориентир река Москва и железопътните линии.

- Река Москва няма стръмни крайбрежия, най-малко не вътре в града. Но за дрон, летящ на ниска надморска височина над речното корито, това му разрешава да заобиколи някои зони, покрити от системи за противовъздушна защита...

Железницата е още по-добър ориентир. Защото, когато дрон лети над проводник с високо напрежение, той не се вижда. Във всеки случай, в руско време радарните станции просто не виждаха цели, летящи над такива жици, заради обстоятелството, че жицата основава фоново осветяване на радарните екрани.

Според Юрий Кнутов не би трябвало да се чака спад в офанзивите. Този развой, уверен е специалистът, единствено ще се разраства - заради обстоятелството, че Украйна отделя баснословни пари за създаването на дронове.

– Както си спомняте, предходната седмица в Чернигов имаше конференция на експерти по основаване на безпилотни самолети, които успяхме да покрием с ракетата „ Искандер “. Имаше проява на огромен брой най-нови разработки, имаше представители на военно-промишления комплекс, командването на Украйна, задгранични военни експерти.

Като цяло имахме много сполучлива интервенция. Но това не значи, че врагът към този момент няма запаси да продължи и ускори офанзивите. Мисля, че те към момента ще бъдат. И същият " Москва Сити " към този момент е тип знак. Ето за какво те удрят този комплекс от здания. Те не се интересуват от вредите, те могат да бъдат микроскопични. Важно е, че нападението е осъществено " в Москва ". Тоест тези дейности имат най-вече политически темперамент. Освен това въоръжените сили на Украйна към момента нямат обилни резултати на фронта.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР