Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара

...
Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара
Коментари Харесай

Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус

Експерти на Световната здравна организация желаят още веднъж да посетят пазара в китайския град Ухан, с цел да проследят разпространяването на първите случаи на КОВИД-19 и да проверяват по какъв начин вирусът евентуално е тръгнал от прилепи, съобщи Ройтерс.

Експертът на СЗО по скотски заболявания Питър Бен Ембарек съобщи, че екипът му би желал още веднъж да беседва с едни от първите инфектирани и да открие служащи, които може да разполагат с значима информация къде са се заразили с новия ковид.

" Няма признаци, че (вирусът) е бил основан от хора. Не знаем какво е станало преди декември 2019 година, не знаем по какъв начин вирусът се е трансферирал от най-вероятната си естествена среда - популацията на прилепите, върху хора. Именно тази част от историята би трябвало да възстановим ", сподели той.

СЗО е получила уверения от Китай, че допустимо най-скоро ще бъде проведено интернационално посещаване за следствие на произхода на новия ковид, заяви в понеделник ръководителят на отдела на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР