Експерти на Регионалната инспекция по околната среда в Русе са

...
Експерти на Регионалната инспекция по околната среда в Русе са
Коментари Харесай

Екоинспекцията запечата амортизирани съоръжения на ВиК оператора на Разград

Експерти на Регионалната ревизия по околната среда в Русе са направили през вчерашния ден изключителна инспекция на "Водоснабдяване Дунав " ЕООД в Разград, което стопанисва, експлоатира и поддържа Градската пречиствателна станция за отпадъчни води, оповестяват от ековедомството.

Целта е да се ревизира спазването на даденото през август наставление за възобновяване на байпасната (савачна) връзка за отклоняване на отпадъчните води в спешен канал. Савачните устройства съставляват механични загради за отклоняване на отпадъчните води в случаи на спешни обстановки.

Необходимостта от подмяната на амортизираните и корозирали савачни устройства е открита при изключителните контролни инспекции през август във връзка множеството сигнали за неприятни миризми в града. На 27 октомври на тези устройства са сложени пломби на РИОСВ-Русе в затворено положение.


За възстановяване на техническата и експлоатационна редовност на Градската пречиствателна станция от "Водоснабдяване Дунав " са подхванати спомагателни дейности - ремонт на първичния утаител, профилактика на устройствата за въвеждане на въздух в биобасейните и доставка на дейна наслойка (микроорганизми). С тези ограничения ще се възстановят процесите на филтриране на отпадъчните води, постъпващи в пречиствателната станция, показват от ековедомството.

При инспекцията от изхода на пречиствателната станция е взета проба от разбъркан поток отпадъчни води. В взаимозависимост от резулатите е допустимо да се промени размерът на наложената настояща месечна глоба на оператора, допълват от екоинспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР