Експерти на Регионалната инспекция по околна среда и водите в

...
Експерти на Регионалната инспекция по околна среда и водите в
Коментари Харесай

Фекалии се изливат в Караагач, РИОСВ-Бургас на спешна проверка за измряла риба

Експерти на Регионалната ревизия по околна среда и водите в Бургас, Басейновата дирекция във Варна и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда в Бургас направиха незабавна инспекция при получен сигнал на 13.08.2017 година в 9,46 часа за измряла риба в р. Караагач. При инспекцията бе открито, че има единични екземпляри умряла риба, оповестиха от екоинспекцията, представени от " Флагман ". Реката не се влива в Черно море поради образувалата се по натурален път пясъчна коса в региона на устието на реката. Взети са проби от крайбрежните морски води от три пункта. На място са измерени pH и наличието на разперен О2. Няма отклоняване от нормите. Взети са и водни проби за физико-химичен разбор.

В момента на инспекцията от канализационна шахта, ситуирана на 3-4 м от реката, наоколо до мост над нея по пътя Бургас-Царево е открито преливане на води с тип и аромат на отпадъчно битово фекални води. Заради наклона преливащите води от шахтата се заустват в реката. Участъкът към шахтата е очевидно нечист и се усеща неприятна миризма.

Сформиран е дежурен екип на „ ВиК “ ЕАД, Бургас. Шахтата е отпушена и повредата е отстранена. Преустановено е преливането на непречистени отпадъчни битово фекални води от нея. На кмета на община Приморско е обещано наставление неотложно да се извърши разчистване на установения нечист сектор и да се уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР