Експерти на Министерството на туризма заедно с представители на РДНСК-Бургас

...
Експерти на Министерството на туризма заедно с представители на РДНСК-Бургас
Коментари Харесай

Втора проверка установи пешеходен достъп до “Корал”

Експерти на Министерството на туризма дружно с представители на РДНСК-Бургас направиха инспекция през днешния ден на плаж „ Корал “. Инспекцията е по сигнал, че до плажа достъпът е възпрепятстван, само че също по този начин е залегнала и като част от плановите инспекции на ведомството. Това е втората ревизия на плажа за природосъобразен туризъм от май месец до момента, оповестиха от МТ.

Пешеходният достъп до плаж „ Корал “ е свободен, откри инспекцията. До линията има три благоприятни условия за пешеходен достъп.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) наложително би трябвало да има пешеходен достъп до всички плажове, които са изключителна държавна благосъстоятелност.

Инспекторите обаче са открили, че на плаж „ Корал “ не е обезпечено водно избавяне. Тъй като той е един от трите плажа за природосъобразен туризъм у нас, които не се отдават на концесия или чартърен, задължението да се обезпечат спасители е на регионалната администрация Бургас. Ведомството е изпратило писмо до регионалните шефове с искане да дадат информация на кои плажове има водно избавяне, разчистване и други действия, които регионалната администрация би трябвало да обезпечи за неохраняемите линии, с цел да се подсигурява сигурността на туристите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР