Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен

...
Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен
Коментари Харесай

И къща за гости в Нови пазар издържа проверката на ДФЗ

Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд " Земеделие " ревизираха планово предложение за създаване на къща за посетители в Нови пазар. Това стана ясно от известие на Министерството на земеделието.

Исканата финансова помощ е за преустрояване на съществуваща постройка в къща за посетители и ресторант, както и създаване на детски ъгъл. Общият размер на дотацията е 165 152 лева

Проектът е утвърден от Местната инициативна група " Каспичан-Нови пазар " и следва да се прегледа от Държавна фирма " Земеделие ".

Целта на инспекциите е да удостоверят сходството сред подадения план и капиталовото желание на претендента.
 Още четири плана за къщи за посетители изрядни
Още четири плана за къщи за посетители изрядни

ДФЗ и медиите до този миг не са разкрили машинация

Собственичката на обекта изяснява, че къщата е издигната със лични средства и не се е употребила. По думите ѝ на първия етаж е планувано да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски ъгъл на двора. На втория етаж пък ще има 5 стаи за настаняване с общ потенциал от 10 места.

След инспекцията е открито, че обектът не се употребява от претендента за персонални потребности. Резултатът от инспекцията ще бъде предаден с отчет на ДФЗ, който ще прегледа плановото предложение за допустимост и утвърждение.

Предстои да бъдат тествани още 2 от общо 14 плана , кандидатствали за развиване на туристически действия.
 Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си
Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си

ДФЗ реши, че Ани Иванова би трябвало да възвърне близо 400 000 лв.

Припомняме, в на 10 юни аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне единствено друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.
 Къщата за посетители в
Къщата за посетители в " Лясковец " била изцяло изрядна

Експертите от МЗХГ не установили нарушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР