Експерти на "Комерсант" коментират кой би могъл да оглави предизборния

...
Експерти на "Комерсант" коментират кой би могъл да оглави предизборния
Коментари Харесай

Русия се вълнува преди битката за Кремъл

Експерти на "Комерсант " разясняват кой би могъл да оглави предизборния щаб на Владимир Путин за президентския избор в Русия на 18 март. Вестникът загатва да вземем за пример Олга Амелченкова, лидер на патриотичното придвижване "Доброволци на Победата ", и шефа на център за надарени деца Елена Шмельова.

В сходни щабове нормално се включват и държавни чиновници, излизащи в отпуск за акцията, и политтехнолози, и публично значими персони. Името на публично назначения не трансформира нещата, разяснява политологът Андрей Колядин, показан като непосредствен до Кремъл. "Дали отпред ще стои апаратчик, основен режисьор в някой спектакъл или популярен хирург, щабът все едно ще се ръководи от хората, на които е предоставено поначало ", споделя той.

"Един основен апаратчик на поста началник-щаб може да образува в публичното схващане чувство, че и акцията е апаратна, т.е. нечестна, тъй като служителите употребяват своите благоприятни условия, вместо да водят същинска изборна акция. Ако началник-щабът е публично значима личност, това отстранява казуса ", разяснява специалистът.

Задачата да доведат съветските гласоподаватели пред урните ще бъде предоставена на главите на обособените федерални райони, написа "Ведомости ".



Изданието се базира на оповестен от изследователския фонд "Петербургска политика " разбор на социално-политическата непоклатимост в районите на Русия. Авторите акцентират, че задачата на районните управляващи няма да е банална - ще им се наложи да подвигат интензивността, обаче видимо спазвайки наредбите на Москва да се лимитират изборните фалшификации.

Активността на президентските избори през март може да е най-ниска в историята на Русия, счита политологът Александър Кинев. Според него управляващите ще поставят старания за повдигането й, действайки най-много "в огромните градове - Москва, Санкт Петербург и индустриалните центрове в Сибир, което автоматизирано ще утежни резултата на главния претендент ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР