Експерти на изданието Business Insider, опирайки се на аналитичните данни

...
Експерти на изданието Business Insider, опирайки се на аналитичните данни
Коментари Харесай

10-те най-мощни армии в света

Експерти на изданието Business Insider, опирайки се на аналитичните данни на компанията Global Firepower, сформираха рейтинг на най-силните въоръжени сили в света. Начело са Съединени американски щати, последното място в листата от 126 страни е Сомалия.

Американците имат доста предимство в множеството детайли на армията си – като число на военните те отстъпват единствено на Китай, само че превъзхождат останалите страни в листата по тонажа на своите Военноморски сили, както и по броя на самолетите си. Бюджетът им също е без конкуренция – 577 милиарда $, до момента в който вторите в подреждането – съветските въоръжени сили са едвам със 60 милиарда $ годишен бюджет.

Третата по мощ е Китайската войска. Тя е и най-многобройната – 2.3 милиона души носят униформа в тази страна. Азиатската страна харчи по 145 милиарда $ годишно за издръжката на армията си и е втора по брой на танковете си след съветската войска.

Четвърта военна мощ в света е Индия, следвана от Англия. Следват Франция и Южна Корея, а десетката приключват Германия, Япония и Турция. Нашите южни съседи харчат годишно по 18 милиарда $ за войските си, имат 3778 танка и 1020 самолета, както и 411 000 души под оръжие.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР