Експерти на Държавен фонд Земеделие във Варна проверяват още 15

...
Експерти на Държавен фонд Земеделие във Варна проверяват още 15
Коментари Харесай

Установиха къща за гости в Априлци, свързана със служител на ДФЗ

Експерти на Държавен фонд " Земеделие " във Варна ревизират още 15 къщи за посетители във Варненско, Добричко и Шуменско , заяви БНР.

По думите на А йрие Ибрямова - шеф на структурата, това са къщи за посетители в режим на петгодишен мониторинг.

Тя означи, че към този момент са тествани 2 къщи в селата Изгрев и Аспарухово.

" Ще обиколим всички региони - Варна, Добрич и Шумен. След това ще се направи отчет, който отчет ще го представим на министъра на земеделието и храните Десислава Танева ", разясни Айрие Ибрямова.

Проверката на къща за посетители в Априлци е открила, че притежателят ѝ е обвързвано лице със чиновник на Държавен фонд " Земеделие ". Самата инспекция е осъществена по сигнал до фонда, за който заместител изпълнителният шеф Калоян Костадинов изяснява, че сега е назначена дисциплинарна комисия, която преглежда сигнала.

По думите му, в случай че се откри, че той е съдействал по някакъв метод за този план, преди всичко служителят ще бъде уволнен дисциплинарно и сигналът ще бъде препратен към компютърните органи за взимане на решение.

Той акцентира, че в случай че бъде открит спор на ползи глобата е 100% връщане на дотацията.

Калоян Костадинов разяснява още, че притежателят на къщата за посетители в Априлци Георги Кръстев е декларирал, че не се тормози от обстоятелството, че щерка му е чиновник на Държавен фонд " Земеделие " и че тя не е съдействала за отпущането на дотацията.
 Десислава Танева: Не сме най-черните
Десислава Танева: Не сме най-черните

Има и злоупотреби, само че множеството къщи за посетители работят като такива

Припомняме, че през вчерашния ден министърът на земеделието Десислава Танева съобщи, че не сме най-черните, а повече къщи за госи работят като такива.

На 14 юни, беше обявено, че стартира инспекция на 288 къщи за посетители , които са финансирани с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов интервал към този момент е изминал.

В същия ден стана ясно, че следващата тествана къща за посетители в Белослав е изцяло изрядна. Ден преди този момент и къща за посетители в Нови пазар е издържала инспекцията на ДФЗ.
 288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ
288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ

Получили европари за интервала 2007 - 2013 година

На 10 юни аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне единствено друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.
 Мирослав Найденов прикани да се ревизират консултантите от ДФЗ
Мирослав Найденов прикани да се ревизират консултантите от ДФЗ

За никого не е загадка, че чиновници на ДФЗ работят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР