Експерти коментираха какво ще се случи след изборите и ще

...
Експерти коментираха какво ще се случи след изборите и ще
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Ако ИТН влезе в парламента, ще запише безпрецедентна ситуация

Експерти разясниха какво ще се случи след изборите и ще излезем ли от политическата рецесия.
„ Нямахме предизборна акция и по тази причина имахме ниска изборна интензивност. Очевидно водачите, с изключение, на Бойко Борисов не съумяха да се пласират в публичното схващане, тъй че да наподобяват като явна опция или най-малко като хора, почтени да преведат България в рецесията. Може да стане или нищо, или държавно управление вид Димитър Попов. Тогава двата съществени антипода се събраха и направиха едно съдружно държавно управление ”, изясни Мирослав Севлиевски, някогашен министър на енергетиката.
„ Съгласен съм, че нямаше акция. Очевидно всички стартират да приказват за компромис. Партиите омекнаха и част от алените линии паднаха. Проблемът е, че едните настояват „ Вие ни крадете, ще спрем това ”. Междувременно другите споделят „ Не, вие ни крадете и ще спрем този развой ”. Има сигнали до ДАНС за източване на българската енергийна система през офшорки. Те са пуснати от ГЕРБ против Политическа партия. Как ще се откри компромис по този въпрос? Имаме сигнали и от Политическа партия за източване на милиарди при инфраструктурните планове. Ако няма взаимни отстъпки, отиваме на нови избори ”, счита икономистът Михаил Кръстев.
„ Има един анекдот, който приключва с „ И стана тя, каквато стана ”. Това е обстановката сега. Това, което стана, става в цяла Европа. Не сме казус. Излизането от рецесията ще е мъчно. Въпросът е дали Народното събрание ще реализира някакъв формат, посредством който да се взимат решения ”, счита политологът Румяна Коларова.
По думите ѝ следим срив на „ Продължаваме Промяната ” и непоклатимост на „ Демократична България ”.
„ Ако Има Такъв Народ влезе в Народното събрание, ще запише невиждана обстановка, при която изпаднала партия, след това се връща самостоятелно, а не в коалиция ”, разяснява Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.
„ Досега било, каквото било. Отсега нататък отново същото. На този стадий 6 от 49 влизат ”, разяснява сбито Емил Димитров, някогашен министър на околната среда и водите.
„ Избирателите на Демократична България и Политическа партия претърпяха партньорство. Те заобикалят термина коалиция, само че това си беше съдружна поддръжка с Българска социалистическа партия. Не виждам проблем да преживеят една форма на съзнателно ръководство с първия или втория, в случай че бъдат изпълнени няколко техни условия, едно от които е Борисов да не е министър председател. Той още първоначално съобщи, че няма да бъде министър-председател, в случай че ГИРБ завоюва ”, разяснява журналистът Асен Генов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР